Klantcase: Gym Inn

Gym Inn

Gym Inn is dé nieuwe sportieve hotspot van Dronten, waar sport en een gezonde lifestyle samenkomen. In deze sportschool kunnen bezoekers niet alleen terecht voor een effectieve workout, maar ook voor goede coaching. Daarbij is de gezellige loungebar uitermate geschikt om te genieten van gezonde snacks, én is het de perfecte plek om tot rust te komen na een intensieve training.

 

Met 999+ functionele workouts en 2,200m² aan sportplezier, zullen bezoekers zich prima voor langdurige periodes kunnen vermaken. Ons lichtplan draagt hier alleen maar aan bij en zorgt net voor dat beetje extra.

 

Gym Inn biedt meer dan slechts een uurtje sporten. Zo helpen we je graag bij het verbeteren en (her)inrichten van je lifestyle.” – Anil Ghiraw, Oprichter Gym Inn

 

 

Gym Inn ingang

De wensen van Gym Inn

Gym Inn Dronten betreft een nieuwbouwproject, dit betekent dat wij de totale verlichting van het pand mochten meenemen in ons lichtplan. Voor nieuwbouw is het uiteraard het meest raadzaam om gebruik te maken van de nieuwste LED technieken die aanwezig zijn op markt. Het pand was nog niet voorzien van verlichting, daarom hebben wij samen met Gym Inn Dronten bekeken wat wij konden verwezenlijken voor de nieuwe sportschool. De ruimtes die wij hebben meegenomen in ons plan waren de entree, sportruimtes, bar, zithoeken en de sanitaire ruimtes. De opdrachtgever wenste een oplossing zodat bezoekers van de sportschool bij liggende oefeningen, niet verblind zouden worden door de verlichting.

 

Met de wensen van de opdrachtgever in het achterhoofd, hebben wij met onze kennis en ervaring verlichting met een zeer lage verblindingsgraad toegepast in de sportschool. Om een sfeervolle en dynamische ruimte te creëren, hebben wij ook 254 smartlampen geleverd voor Gym Inn. De smartlampen hebben een RGB-functie, waardoor het naast de typische lichtkleuren voor alledaagse handeling in de sportschool ook toepasbaar is als sfeerverlichting voor allerlei festiviteiten die zij organiseren.

Het resultaat

In de sportruimtes is er gekozen voor UGR <16 panelen. Met UGR (Unified Glare Rating) wordt aangegeven in hoeverre verlichting belastend is. De opdrachtgever heeft aangegeven dat het belangrijk is dat de verlichtingsarmaturen de ogen van de bezoekers niet belasten bij de oefeningen die zij uitvoeren in de sportschool. Dit is voornamelijk voor de liggende oefeningen, waarbij de bezoekers hun ogen richten op het plafond. Het gekozen armatuur heeft de laagste UGR waarde, wat ideaal is voor ruimtes waarbij men naar boven kijkt en er geen hinder mag ontstaan door te kijken naar de lichtbron.

 

Verder is er gekozen voor Allday inspire armaturen, tracklights en inbouwspots voor de rest van het gebouw. In de sanitaire ruimtes hebben we rekening gehouden met de geschikte IP-waarden voor de verschillende sanitaire voorzieningen. Zo is er gekozen voor IP65 bij de sauna en in de douches. In de indirecte natruimtes, zoals de kleedkamers, is er gebruik gemaakt van IP44 verlichting. Tot slot is er IP20 verlichting geplaatst in de toiletten.

 

Bent u ook geïnteresseerd in een plan om duurzaam te ondernemen? Neem dan contact met ons op via info@ledlichtgroothandel.nl voor een op maat gemaakt advies voor uw onderneming. 

 

Gym Inn entree

Gym Inn entree

Gym Inn entree

Gym Inn sportruimte

Gym Inn sportruimte

Gym Inn sportruimte

Gym Inn sport

Vragen?

Vraag een offerte aan en laat je verrassen door de mogelijkheden!